To Top
06:42 Δευτέρα
6 Απριλίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Μεγάλες αλλαγές στα σκαριά για εργαζόμενους
ΑΡΧΙΚΗINSIDERΚΥΠΡΟΣ • Μεγάλες αλλαγές στα σκαριά για εργαζόμενους
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2020, 1:13 μμ

Η είσοδος στη νέα δεκαετία φέρνει και μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας, τόσο στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλαγές οι οποίες επί το πλείστον είναι προς όφελος των εργαζομένων, καθώς διά νόμου επιχειρείται να διασφαλιστούν τα κεκτημένα τους. Πρόκειται για αλλαγές που σχετίζονται με το μισθολόγιο, τα ωφελήματα, τα δικαιώματα και με τους όρους εργασίας των εργαζομένων. Την περίοδο της βαθιάς κρίσης, τα δικαιώματα πολλών εργαζομένων κουτσουρεύτηκαν, καθώς πολλές επιχειρήσεις για να μειώσουν το εργατικό κόστος, προχώρησαν σε μειώσεις μισθών και σε απολύσεις, σταμάτησαν να συνεισφέρουν στα ταμεία προνοίας και επέλεγαν να εργοδοτούν εργαζόμενους υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης. Μετά το restart της οικονομίας, η Κυβέρνηση άρχισε την προώθηση σειράς μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα αλλάξουν άρδην τη σημερινή κατάσταση. 

Από πέρσι, στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, προωθείται σειρά νομοσχεδίων, τα οποία αλλάζουν τις πρακτικές του παρελθόντος ενώ θωρακίζουν τους εργαζόμενους. Ωστόσο, πολλές φορές οι προτάσεις της Κυβέρνησης δεν υλοποιούνται στον βαθμό που η ίδια επιθυμεί, γιατί οι εργοδοτικές οργανώσεις και άλλοι φορείς προβάλλουν εμπόδια. Κατά τις συζητήσεις των νομοσχεδίων στη Βουλή, διαπιστώθηκε πως οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών, προτείνουν στην εκτελεστική εξουσία να αφαιρεί πρόνοιες για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις, είτε τα κόμματα είτε εμπλεκόμενοι φορείς, έτσι ώστε να προωθούνται στην Ολομέλεια οι διατάξεις για τις οποίες υπάρχει συναίνεση. Με αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην προώθηση των κυβερνητικών μέτρων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πάντως, αυτή την περίοδο τρέχουν πολλά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός εθνικού κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα, η κατάργηση της αναλογικής μείωσης της σύνταξης (πέναλτι 12%) και η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης ανοικτά είναι τα θέματα που αφορούν στην ΑΤΑ, τα ταμεία προνοίας, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, την ενιαία υπηρεσία επιθεώρησης εργασίας και το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Άλλοι θα φύγουν και άλλοι θα έρθουν

Το θέμα των πρόωρων αφυπηρετήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο και ημιδημόσιο χωρίς να τους επιβληθεί το πέναλτι του 12%, αναμένεται να κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια τα σχετικά νομοσχέδια. Το σχέδιο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνολικά 4.088 εργαζόμενοι, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια. Από το σύνολο των εν δυνάμει δικαιούχων οι 985 είναι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, οι 190 είναι δάσκαλοι και οι 2.913 είναι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εξάλλου, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το κόστος για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις υπολογίζεται γύρω στα €50 εκατ., ενώ το κράτος σε μια εικοσαετία αναμένεται να έχει όφελος €106 εκατ. Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να αποφασίσουν εάν θα πατήσουν το κουμπί εξόδου. Με την αποχώρηση των συγκεκριμένων εργαζομένων, αναμένεται να δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, με πιο χαμηλό κόστος. 

Πάντως, κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, απαιτούν να καταργηθεί η αναλογιστική μείωση στις συντάξεις όλων των εργαζομένων (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Το πέναλτι του 12% τέθηκε σε εφαρμογή την περίοδο του μνημονίου δημοσιονομικής αναπροσαρμογής. Από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου το κράτος εξοικονομεί €100 εκατ. τον χρόνο.

Ήδη, οι Οικολόγοι έχουν καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, απαιτώντας όπως η κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης στις συντάξεις εφαρμοστεί καθολικά. Σημειώνεται πως το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε μελέτη για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης της σύνταξης του 12% σε βάθος χρόνου. Η μελέτη εξετάζει κατά πόσο μπορεί να αποσβένεται σταδιακά η αναλογιστική μείωση του 12%, και εάν από την κατάργηση του μέτρου θα επηρεαστούν τα δημόσια οικονομικά αλλά και η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δεύτερος πυλώνας συνταξιοδότησης

Εξάλλου, στις προθέσεις του κράτους είναι η ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα συνταξιοδότησης. Έχει διαφανεί πως οι συντάξεις που καταβάλλει το κράτος δεν θα επαρκούν για την αξιοπρεπή διαβίωση των μελλοντικών συνταξιούχων. Επομένως, η Κυβέρνηση επιδιώκει την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα συνταξιοδότησης (ενθάρρυνση δημιουργίας ταμείων προνοίας), προκειμένου να λειτουργήσουν ως συμπληρωματικά εισοδήματα κατά τη συνταξιοδότηση ενός προσώπου. Στα πλαίσια της εναρμόνισης της Κύπρου με την ευρωπαϊκή οδηγία, η Κυβέρνηση είχε ανοίξει δημόσιο διάλογο για την υποχρέωση των επιχειρήσεων να δημιουργήσουν ταμεία προνοίας για όλους τους εργαζόμενους. Κατά τη συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου, παρά την αντίδραση των εργοδοτών λόγω της αύξησης του κόστους τους, στην πορεία έδειξαν πως έχουν πρόθεση για τη δημιουργία ταμείων προνοίας, νοουμένου ότι θα θεσπιστούν τα κατάλληλα κίνητρα.

Κυβερνητικό ταμείο προνοίας 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τη δημιουργία ταμείου προνοίας για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μετά τη λήψη των μέτρων οικονομικής εξυγίανσης, οι νεοεισερχόμενοι που προσλήφθηκαν από το 2011 και μετά δεν συμμετέχουν σε  κυβερνητικό σχέδιο συντάξεων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να καλύψει αναδρομικά από το 2011 τις εισφορές που του αναλογούν για τα ταμεία προνοίας. 

Πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ

Φέτος λήγει και η τριετής μεταβατική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για την ΑΤΑ. Συγκεκριμένα, καταβάλλεται μόνο το 50% της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Οι συντεχνίες «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους και θα απαιτήσουν την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, την οποία θα λαμβάνουν κάθε έξι μήνες. Με την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ διαφωνούν οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες θεωρούν πως θα αυξηθεί το εργατικό κόστος τους. Τους επόμενους μήνες τα δύο μέρη θα καθίσουν το τραπέζι του διαλόγου για να διαπραγματευθούν μια νέα ρύθμιση για την ΑΤΑ.

Σύντομα ο εθνικός κατώτατος μισθός

Εντός του έτους, αναμένονται εξελίξεις για τη θεσμοθέτηση εθνικού κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα. Με τον καθορισμό κατώτατου μισθού, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν πιο αξιοπρεπείς μισθούς και θα υπάρχει ίση μεταχείριση των επιχειρήσεων. Το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ετοίμασε μελέτες, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους τεχνοκράτες του υπουργείου. Σύντομα, θα αρχίσει και ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ του υπουργείου και των κοινωνικών εταίρων. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι, όταν η ανεργία μειωθεί κάτω του 5%, να εφαρμόσει τον εθνικό κατώτατο μισθό. Σημειώνεται πως τώρα ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο καλύπτει μόνο εννέα επαγγέλματα και καθορίζεται με διάταγμα που εκδίδει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας. Ο αρχικός κατώτατος μισθός για τους γραφείς, τους νοσηλευτικούς βοηθούς, τους βοηθούς παιδοκόμους, τους βοηθούς βρεφοκόμους, τους σχολικούς βοηθούς και για τους φροντιστές έχει καθοριστεί στα €870 ακαθάριστα.

Μετά από έξι μήνες συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, ο μισθός αυξάνεται κατ’ ελάχιστο στα €924 ακαθάριστα. Επίσης οι φρουροί ασφάλειας πρέπει να λαμβάνουν αρχικό ωριαίο μισθό τουλάχιστον €4,90 ακαθάριστα. Μετά από περίοδο έξι μηνών συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, ο μισθός τους πρέπει να αυξάνεται στα €5,20 ακαθάριστα. Οι καθαριστές πρέπει να λαμβάνουν αρχικό ωριαίο μισθό τουλάχιστον €4,55 ακαθάριστα και μετά από 6μηνη περίοδο συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, ο μισθός αυξάνεται στα €4,84 ακαθάριστα. Να σημειωθεί πως ο κατώτατος μισθός από το 2012 παραμένει στα ίδια επίπεδα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 22 χώρες από τις 27 διαθέτουν εθνικούς κατώτατους μισθούς, οι οποίοι κυμαίνονται μεταξύ €500 και πέραν των €1.400.

Όλα ανοικτά για επιθεωρήσεις εργασίας

Άλλο ένα ζήτημα που πάει και έρχεται στη Βουλή αφορά στην Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας. Κάτω από την ομπρέλα της υπηρεσίας θα ενταχθούν 28 νομοθεσίες που αφορούν στα εργασιακά. Επίσης θα ενισχυθούν οι προσπάθειες ελέγχου και επιθεωρήσεων που διεξάγουν υφιστάμενες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Οι επιθεωρητές θα διεξάγουν στοχευόμενες επιθεωρήσεις στη βάση ανάλυσης κινδύνου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τροποποιήθηκε πολλές φορές για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κοινωνικών εταίρων. Μάλιστα, πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας υπαναχώρησε στις πιέσεις των εργοδοτών και προχώρησε στη μείωση των διοικητικών προστίμων. Και ενώ το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο να οδηγηθεί στην Ολομέλεια, οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ έφεραν τα πάνω–κάτω. Με τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ, μεταξύ άλλων, καταργούνται τα διοικητικά πρόστιμα που θα επιβάλλουν οι επιθεωρητές στους εργοδότες που θα παρανομούν και παράλληλα αποδυναμώνονται οι επιθεωρήσεις. Σημειώνεται πως εάν εγκριθεί ως έχει το νομοσχέδιο, τότε αυτό θα δώσει επιπρόσθετα όπλα στο υπουργείο Εργασίας να πολεμήσει αυτούς που παραβιάζουν τον νόμο. Επιπλέον, θα διασφαλιστούν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σπρώχνουν για μονιμοποίηση 5 χιλ. αορίστου χρόνου

Ένα άλλο σοβαρό θέμα, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός του 2020, είναι η προσπάθεια μονιμοποίησης των 3 χιλ. εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου. Η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για μονιμοποίηση της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζόμενων, νοούμενου ότι θα ξεπεραστούν τα νομικά και συνταγματικά ζητήματα που υπάρχουν. Σύντομα το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα, καθώς πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κυβέρνηση συναινεί στη μονιμοποίηση των αορίστου χρόνου, καθώς αυτοί θα αντικαταστήσουν μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο, ενώ θα τερματιστεί η πρόσληψη υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Η Κυβέρνηση τάσσεται υπέρ καθώς θεωρεί πως θα διορθωθεί ένα διαχρονικό πρόβλημα. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα πρέπει να διορθωθεί η στρέβλωση που υπάρχει, η οποία δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου να ανελίσσονται. Σταδιακά, όπως αναφέρθηκε, τα ωφελήματά τους έχουν αποκατασταθεί.

Σημειώνεται πως το θέμα άνοιξε όταν συζητούνταν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών οι προτάσεις νόμου των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύης. Εξάλλου, για δεύτερη φορά το υπουργείο Οικονομικών έχει καταθέσει στη Βουλή τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση, τα οποία αλλάζουν μεταξύ άλλων τον τρόπο αξιολόγησης και προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται πως το 2016 η Βουλή είχε απορρίψει το πακέτο των νομοσχέδιων για τη μεταρρύθμιση. Παρόλο που στα νέα νομοσχέδια έχουν περιληφθεί τόσο οι εισηγήσεις των κομμάτων όσο και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις σε τρία ζητήματα. Η ΠΑΣΥΔΥ διαφωνεί με τις πρόνοιες που αφορούν στη διατμηματικές προαγωγές καθώς θεωρεί πως αυτές θα απορρυθμίσουν τη Δημόσια Υπηρεσία και θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, οι διατμηματικές προαγωγές θα γίνονται μέσω της αξιολόγησης στα εξεταστικά κέντρα. Δηλαδή για προαγωγές στην Α13, που είναι η μεσοδιευθυντική θέση στη Δημόσια Υπηρεσία, θα δικαιούνται να υποβάλλουν αιτήσεις όλοι οι υποψήφιοι από όλη τη Δημόσια Υπηρεσία. Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης θα συναντηθεί με την ΠΑΣΥΔΥ για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν συμφωνεί με την αφαίρεση της συγκεκριμένης πρόνοιας καθώς θα αποδυναμωθούν τα νομοσχέδια. Σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, το 2015 η ΠΑΣΥΔΥ είχε συμφωνήσει με τις διατμηματικές προαγωγές. Τα υπόλοιπα σημεία για τα οποία είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις κατά τη συζήτηση των νομοσχέδιων στη Βουλή, είναι το θέμα της αξιολόγησης της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας, αλλά και της κινητικότητας.

Συλλογικές συμβάσεις 

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά φέτος θα νομοθετηθούν οι συλλογικές συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα. Για τους οικοδόμους, μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, τέσσερα βασικά τους κεκτημένα έχουν περιληφθεί σε νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου θα καθορίζονται διά νόμου οι ώρες εργασίας, οι υπερωρίες, οι αργίες, τα ταμεία προνοίας και το φιλοδώρημα για 15 χιλ. με 20 χιλ. εργαζόμενους στην οικοδομική βιομηχανία. Εξάλλου σε κανονισμούς θα περιληφθεί η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων η οποία συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες. Πάντως, παρά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο μερών, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους οι οποίοι θεωρούν πως οι απολαβές του Ιανουαρίου παραβιάζουν τη συλλογική σύμβαση κάτι με το οποίο διαφωνούν οι εργοδότες. Οι εργαζόμενοι απειλούν με τη λήψη μέτρων. 

  Ελευθερία Παϊζάνου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...