To Top
forbes
Επόμενο
Προηγούμενο
Αλλαγή «φρουράς» στην ηγεσία του LinkedIn
ΑΡΧΙΚΗINSIDERFORBES • Αλλαγή «φρουράς» στην ηγεσία του LinkedIn
  07 Φεβρουαρίου 2020, 6:03 μμ  

Μετά από 11 χρόνια στην ηγεσία της LinkedIn, ο Jeff Weiner εγκαταλείπει τη θέση του CEO.

Ο διευθύνων σύμβουλος της LinkedIn, Jeff Weiner, αποχωρεί από τη θέση του, με τον Ryan Roslansky, ανώτερο αντιπρόεδρο προϊόντος στην (ιδιοκτησίας Microsoft) εταιρεία να αναλαμβάνει τη θέση του. Οι δυο τους μοιάζουν επικεντρωμένοι στη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας προκειμένου να περιορίσουν τις πρακτικές μεροληψίας από πλευράς των χρηστών της πλατφόρμας.

Ο Weiner, ο οποίος βρέθηκε στη λίστα του Forbes με τους πιο αξιόλογους CEOs στον κόσμο για το 2018, θα αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. της LinkedIn.

Η μετάβαση θα γίνει την 1η Ιουνίου.

"Ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Πάντα σκεφτόμουν ότι θα διατηρούσα τον ρόλο για όσον καιρό ήμουν χαρούμενος, ωστόσο στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι είχα αγαπήσει υπερβολικά πολύ αυτό το μέρος, την αίσθηση του κοινού σκοπού μας, το όραμά μας, το οποίο έχει γίνει άρρηκτα συνδεδεμένο με τη δική μου, προσωπική αίσθηση σκοπών", δήλωσε ο Weiner στο δίκτυο WIRED.

Παρόλο που η Microsoft δεν αποκαλύπτει πολλά για τον ισολογισμό της LinkedIn, η WIRED ανέφερε ότι τα έσοδα του LinkedIn αυξήθηκαν κατά 24% το 2019 από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2018 σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2019.

Ο Roslansky δήλωσε στο WIRED ότι δεν δέχτηκε τη δουλειά του CEO για να "αλλάξει την εταιρεία", αλλά "επειδή πιστεύω όσο δεν πάει" στην LinkedIn.

Ως εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ., ο Weiner σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην παρεμπόδιση της "μεροληψίας του δικτύου" της LinkedIn, όρος που αναφέρεται στους ανθρώπους που προσλαμβάνουν και αλληλεπιδρούν μόνον με όσους έχουν παρόμοιο υπόβαθρο και εκπαίδευση.

"Η ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να δουλεύω με τον CEO της Microsoft Satya Nadella και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα της εταιρείας προκειμένου να βοηθήσω δισεκατομμύρια ανθρώπων να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές ευκαιρίες προσθέτει μια εξαιρετικά συναρπαστική διάσταση στον επόμενο ρόλο μου", γράφει ο Weiner σε δημοσίευση του στο LinkedIn την Τετάρτη.

Μεγάλος αριθμός: 675 εκατομμύρια δολ. Αυτός είναι ο αριθμός των χρηστών που διαθέτει το LinkedIn, σύμφωνα με τον Weiner.

Προσοχής αξίζει το πώς θα λειτουργήσει το LinkedIn υπό τον Roslansky. Σύμφωνα με το WIRED, δική του πρωτοβουλία ήταν η απόφαση να αποκλειστούν οι πολιτικές διαφημίσεις από την πλατφόρμα. Και, ως μέρος των προσπαθειών της εταιρείας για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, οι μηχανικοί της οφείλουν να ελέγχουν πώς οι αλγοριθμικές αλλαγές θα μπορούσαν να ωφελήσουν ή να βλάψουν διαφορετικούς χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα για το Roslansky σε αυτό το προφίλ Forbes 2016.

Βασικό υπόβαθρο: Αφού έγινε CEO στα μέσα του 2009, ο Weiner επέβλεψε μια περίοδο ανάπτυξης και μετασχηματισμού της LinkedIn. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2011 με μια αποτίμηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απέκτησε την online πλατφόρμα εκμάθησης Lynda έναντι 1,5 δισ. δολ. το 2015, προτού η LinkedIn εξαγοραστεί από τη Microsoft το επόμενο έτος, σε συμφωνία ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από τη LinkedIn, ο Weiner ήταν στέλεχος στις εταιρειες venture capital Accel Partners και Greylock, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος δικτύου της Yahoo και αντιπρόεδρος του online τμήματος της Warner Bros. Studio. Είναι μέλος στα Δ.Σ. πολλών οργανισμών, όπως οι Intuit, DonorsChoose και Boys & Girls Clubs.

Της Lisette Voytko

Πηγή: Forbes

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...