To Top
10:30 Δευτέρα
17 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
5.000 στάσεις λεωφορείων με €20 εκατ.
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • 5.000 στάσεις λεωφορείων με €20 εκατ.
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2020, 9:19 πμ
Οδηγίες να επισπευσθούν οι διαδικασίες για εγκατάσταση περίπου 5.000 στάσεων λεωφορείου σε τρία χρόνια, αντί σε δέκα που προβλεπόταν, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.
 
Λόγω και του σχετικά υψηλού κόστους που αναμένεται να κυμανθεί στα €20 εκατ., κάποιοι θεωρούν πως το χρονικό πλαίσιο φαντάζει πολύ στενό. Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε στον «Φ» πως αν παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν και κονδύλια τα οποία κρίνεται πως είναι ανέφικτο να διατεθούν για έργα που θα προγραμματίζονται, αλλά για διάφορους λόγους δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές από τις στάσεις των λεωφορείων έχουν υποστεί φθορές, ενώ πέραν του ότι δεν παρέχουν προφύλαξη από τις καιρικές συνθήκες στους επιβάτες που αναμένουν λεωφορείο, δεν τους προσφέρουν ούτε οποιαδήποτε ενημέρωση. Οι νέες στάσεις θα ενημερώνουν τους επιβάτες σχετικά με το πότε θα φτάνει το επόμενο λεωφορείο, καθώς και για την επόμενη στάση. Η πληροφόρηση αυτή θα παρέχεται και ηχητικά για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.
Εκφράζεται ελπίδα ότι οι νέες στάσεις (σε συνδυασμό με αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα λεωφορεία) θα συμβάλουν στην αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς.
   
Ο πρώτος τύπος στεγάστρου, που θεωρείται και ο καλύτερος από όλες τις απόψεις, θα τοποθετηθεί σε στάσεις οι οποίες, λόγω της θέσης τους, προσελκύουν μεγάλο αριθμό επιβατών, ενώ παράλληλα πρέπει να υπάρχει και ο απαιτούμενος χώρος. Ο δεύτερος τύπος στεγάστρου, που θα είναι μικρότερου μεγέθους, θα τοποθετηθεί σε πιο στενά πεζοδρόμια, ενώ ο τρίτος τύπος θα τοποθετηθεί σε σημεία με λιγότερη κίνηση από ό,τι οι άλλοι δύο τύποι στεγάστρων.
 
Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση όλων των στάσεων της Κύπρου σε περίπου 5.000 σημεία, με προτεραιότητα τα σημεία που βρίσκονται σε κύριους άξονες εξυπηρέτησης και τα οποία ανέρχονται στα 1.050. Από αυτά, τα 420 βρίσκονται στη Λευκωσία, τα 330 στη Λεμεσό, τα 150 στη Λάρνακα και τα 150 στην Αμμόχωστο. 
 
Προβλέπεται, είπε, να τοποθετηθούν τρεις τύποι στάσεων (σχετικές είναι οι φωτογραφίες) και το ποία στάση θα εγκαθίσταται σε κάθε σημείο θα εξαρτάται από την επιβατική κίνηση της στάσης, την κατηγορία της οδού και το πλήθος γραμμών και δρομολογίων που εξυπηρετεί.
 
Η τοποθέτηση των πρώτων στάσεων/ στεγάστρων αναμένεται να αρχίσει στα μέσα του 2020 με ρυθμό τοποθέτησης τουλάχιστον 100 στάσεις Τύπου A’, 40 στέγαστρα Τύπου B’, 15 στέγαστρα Τύπου C’ και 40 επιδιορθώσεις υφιστάμενων στεγάστρων τον μήνα. 
 
Ο κατασκευαστής/ προμηθευτής θα κληθεί να τοποθετήσει τα πρώτα στέγαστρα, τρεις μήνες μετά την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας.
 
Ο ελάχιστος αριθμός νέων στάσεων/ στεγάστρων ανά τύπο εκτιμάται ότι θα είναι: 3.280 στάσεις Τύπου Α’, 1.250 στέγαστρα Τύπου Β’, 470 στέγαστρα Τύπου C’ και ο αριθμός των υφιστάμενων στεγάστρων που θα επιδιορθωθούν εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1.260. Σε περίπτωση ανάγκης για περισσότερες στάσεις/ στέγαστρα, η Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Δημοσίων Έργων) θα ενημερώνει τον ανάδοχο τουλάχιστον 30 ημέρες πριν, με ελάχιστη αγορά τα 10 τεμάχια κάθε φορά.
   
Με προδιαγραφές ΕΕ
 
Με βάση την προκήρυξη της σχετικής προσφοράς, οι διάφορες εργασίες και τα υλικά των στάσεων/ στεγάστρων θα πρέπει να συνάδουν με τα Κυπριακά ή τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα (CYS EN) τους Νόμους και τους Κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις οδηγίες Εναρμόνισης της ΕΕ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σχετικό Κυπριακό ή Ευρωπαϊκό Πρότυπο, τότε θα ισχύει το αντίστοιχο Βρετανικό Πρότυπο (BS) ή άλλο αντίστοιχο πρότυπο. Όλες οι πρόνοιες και το ηλεκτρικό σύστημα θα πρέπει να ενσωματώνονται στο στέγαστρο ώστε να παρέχεται ασφάλεια, προστασία από καιρικές συνθήκες και βανδαλισμό, σύμφωνα με ισχύοντα σχετικά πρότυπα.
 
Προβλέπεται και δεκαετής συντήρηση
 
Σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται πως το έργο θα διαρκέσει τρία χρόνια, ενώ το συμβόλαιο προνοεί άλλα δέκα χρόνια συντήρησης και επέκτασης αρχικών ποσοτήτων (τοποθέτηση νέων) έναντι των τιμών μονάδας που θα δώσει στην προσφορά του ο ανάδοχος. Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των στάσεων/ στεγάστρων καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Η συντήρηση περιλαμβάνει αντικατάσταση κατεστραμμένων μερών της στάσης/ στεγάστρου, καθώς και διόρθωση/ αποκατάσταση των πιο κάτω:
 
- Φωτισμού και λαμπτήρων LED.
- Κατάσταση των επιφανειών.
- Κατάσταση χύτευσης και φθορά μπογιάς.
- Κατάσταση ακρυλικών και φθορά μπογιάς.
- Κατάσταση καθίσματος και άλλων μελών του στεγάστρου.
- Λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και φωτοβολταϊκών.

Σε περίπτωση που οι βλάβες προκληθούν από βανδαλισμό, τότε η Αναθέτουσα Αρχή θα καλύπτει το επιπλέον κόστος επισκευής βάσει των τιμών μονάδων που υπέβαλε στην προσφορά του ο ανάδοχος (εργολάβος).
 
Σε περίπτωση που οι βλάβες δεν προκλήθηκαν από βανδαλισμό και εμφανίστηκαν εντός τριών χρόνων από την ημέρα εγκατάστασης της στάσης/ στεγάστρου (περίοδος εγγύησης) τότε το κόστος θα καλύπτεται από τον ανάδοχο. 
 
Σε περίπτωση αναφοράς για βλάβη σε στάση/ στέγαστρο, ο ανάδοχος θα πρέπει να το αποκαταστήσει/ επιδιορθώσει άμεσα και όχι αργότερα από πέντε ημερολογιακές ημέρες.
  Βάσος Βασιλείου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...