To Top
07:08 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Αυτή δεν είναι πολιτική ζωή, είναι πολιτικό καταγώγιο
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Αυτή δεν είναι πολιτική ζωή, είναι πολιτικό καταγώγιο
  16 Φεβρουαρίου 2020, 10:55 πμ  
Τώρα δηλαδή θέλουν να πιστέψω ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να διαχειριστούν το πρόβλημα Παπαδάκη, αν είναι πρόβλημα, παρά μόνο με τη διαγραφή του και τη δημόσια διαπόμπευση του; Έχουν πολλούς και τους διώχνουν κιόλας; Για τους φίλους μου, λέω, τους Εδεκίτες που μου στέλνουν μηνύματα ότι δεν ανέχονται λαμογιές. Κι ότι ο μόνος τρόπος να συμπεριφερθούν στον ευρωβουλευτή τους για να αποδείξουν ότι είναι λαμόγιο ήταν να του στείλουν κρυφές κάμερες για να τον πιάσουν στα πράσα να δουλεύει το αντικαπνιστικό κέντρο που ίδρυσε; Λες και θα παραδώσουμε και την πολιτική ζωή στα χέρια του υποκόσμου. Αστεία πράγματα. Προπάντων το ότι όλα αυτά τα κάνουν δημοσίως. Και τραυματίζουν ανεπανόρθωτα έναν πολιτικό χώρο που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα της επιβίωσης μας. Καλά απ΄ όλες τις λαμογιές γύρω μας, τη μεγαλύτερη την έκανε ο Δημήτρης Παπαδάκης; Ε, να τον εξοντώσουμε να ησυχάσουμε από αυτό το κάθαρμα.
 
Άσε που θεωρώ μεγαλύτερο έγκλημα να βγαίνει στα ραδιόφωνα ο πρόεδρος του κόμματος του και να τον παρουσιάζει ως κλέφτη κι απατεώνα. «Επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση», έλεγε. Αλλά, αυτό το θεωρεί πολιτικό ζήτημα ο κ. Σιζόπουλος και δεν δίνει κατάθεση στην Αστυνομία για να το ερευνήσει. Μα, δεν είναι πολιτικό αδίκημα, είναι ποινικό. Γι΄ αυτό επενέβη κι ο Εισαγγελέας. Η πολιτική εξόντωση του είναι ο στόχος και γι΄ αυτό θλιβόμαστε όσοι, ακόμα και από τις παρυφές, ασχολούμαστε με την πολιτική και με την κομματική ζωή.

Εξάλλου, δεν μας αφήνουν να μην ασχοληθούμε να ησυχάσουμε. Είναι καταιγισμός αυτές τις μέρες οι αθλιότητες, που ορίζουν την εικόνα του πολιτικού πολιτισμού μας.

Να δίνει στη δημοσιότητα, ας πούμε, ο Πρόεδρος της Βουλής τα πρακτικά συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου για να διαβάσουμε όλοι με πάσα λεπτομέρεια την αντιπαράθεση δύο βουλευτών, της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και του Κώστα Κωνσταντίνου, πιστεύοντας προφανώς ότι ήταν ένας συνηθισμένος καβγάς, και άδικα κατηγορείται ο ίδιος που δεν επενέβη να βάλει τον Κωνσταντίνου στη θέση του. Αλλά, τα πρακτικά εκθέτουν περισσότερο και τον κ. Κωνσταντίνου για τις φράσεις που χρησιμοποίησε και τον κ. Συλλούρη για τη σιωπή του. «Είστε πολύ μικρή εσείς να κρίνετε τους άλλους. Αν ανοίξουμε κεφάλαια περί ηθικής δεν θα σας αρέσει», έλεγε στην κ. Χαραλαμπίδου ο κ. Κωνσνταντίνου. Τι σχέση έχουν τα κεφάλαια περί ηθικής με το θέμα των κόκκινων δανείων που συζητούσαν, δεν μας εξήγησε κανένας. Αλλά, όταν λες σε μια γυναίκα βουλευτή ότι θα της ανοίξεις κεφάλαια περί ηθικής δεν εννοείς τίποτε άλλο εκτός από το ότι ξέρεις κάτι για την ηθική της που δεν ξέρουν οι άλλοι. Υπονοούμενο καταγωγίου κι όχι κοινοβουλίου. Και το λες ακριβώς επειδή είναι γυναίκα. Δεν θα το έλεγες σε έναν άντρα. Προσπαθείς να θίξεις την προσωπική της αξιοπρέπεια και την ηθική της ως γυναίκα, όχι ως πολιτικό αντίπαλο. Κι αυτό είναι ανήθικο. Προσβάλλει το κοινοβούλιο και τον πρόεδρο του που ήταν εκεί και άκουγε. «Θα σου ανοίξω κεφάλαια που δεν θα σου αρέσει! Να σε κάνω να βουράς τζαι να μεν συφτάνεις», έλεγε ο Κώστας Κωνσταντίνου. Ο οποίος θέλει να κάνει μια γυναίκα συνάδελφο του να βουρά τζιαι να μεν συφτάνει. Αλλά, είναι ένας από τους μακροβιότερους βουλευτές, εκλέγεται με την ψήφο του λαού, που προφανώς επικροτεί αυτή τη συμπεριφορά.

Το πρόβλημα, επομένως, δεν είναι μόνο της ΕΔΕΚ ή του κοινοβουλίου. Είναι όλων μας. Είναι της κυπριακής κοινωνίας, της πολιτικής ζωής, της κομματικής ασυναρτησίας που είναι παντού, επιβραβεύεται και γι΄ αυτό δεν έχει πια όρια.

aristosm@phileleftheros.com
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...