To Top
05:21 Δευτέρα
6 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Διαγνωστικά τεστ κατ’ οίκον στη Βρετανία «εντός ημερών»
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ • Διαγνωστικά τεστ κατ’ οίκον στη Βρετανία «εντός ημερών»
  25 Μαρτίου 2020, 5:22 μμ  
Χιλιάδες διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε στο σπίτι του και επιστρέφουν αποτελέσματα εντός 15 λεπτών θα μπορούσαν «εντός ημερών» να αρχίσουν να διανέμονται σε πολίτες με συμπτώματα στη Βρετανία που τελούν υπό απομόνωση ή να πωλούνται στα φαρμακεία.

Αυτό ανακοίνωσε η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμώξεων του κρατικού οργανισμού Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, καθηγήτρια Σάρον Πίκοκ, καταθέτοντας στην επιτροπή επιστήμης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Κατά την Κ. Πίκοκ, η μαζική εξέταση όσων ανησυχούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι δυνατή ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί επικρίσεις, ακόμα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την εγκατάλειψη των μαζικών διαγνωστικών ελέγχων εν μέσω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Μέχρι και τη Δευτέρα πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο κάτι λιγότερο από 5.000 τεστ την ημέρα, έναντι αρχικού στόχου 10.000. Από τους ελέγχους εξαιρούνται γιατροί και νοσηλευτές.

Ο Πρωθυπουργός Τζόνσον έχει πει ότι στόχος είναι ο αριθμός των ημερήσιων τεστ να αυξηθεί στις 25.000 εντός εβδομάδων. Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε την Τρίτη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής 3,5 εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων, που θεωρητικά δείχνουν αν κάποιος είχε προσβληθεί στο παρελθόν από τον κορωνοϊό και αν επομένως έχει δυνητικά αναπτύξει ανοσία. Δεν έδωσε όμως καμία ένδειξη ότι οι μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι θα μπορούσαν να αρχίσουν τόσο σύντομα.

Το πρόσφατα παρασκευασμένο τεστ, που μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης και αναλύει σταγόνα αίματος από το δάχτυλο του εξεταζόμενου, θα αξιολογηθεί οριστικά αυτή την εβδομάδα και αν λειτουργεί όσο αποτελεσματικά ελπίζουν οι επιστήμονες θα τεθεί προς γενική χρήση την ερχόμενη εβδομάδα, είπε η κ. Πίκοκ.

Τη διανομή του διαγνωστικού τεστ στα σπίτια των πολιτών θα αναλάβει η Amazon.
 
Επιστημονικός Σύμβουλος Τζόνσον: Οι πιο πολλοί Βρετανοί δε θα προσβληθούν
 
H πλειοψηφία των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δε θα προσβληθεί από τον Covid-19 και το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας, εκτίμησε ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, από το Κέντρο Ανάλυσης Παγκόσμιων Λοιμωδών Ασθενειών του Imperial College του Λονδίνου.

Ο καθηγητής Φέργκιουσον, μέλος των επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης Τζόνσον, ήταν ο υπεύθυνος ανάλυσης στοιχείων από τη Λομβαρδία που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα η Βρετανία αντιμετώπιζε την απειλή 260.000 θανάτων από τον κορωνοϊό.

Η ανάλυση αυτή ήταν που άλλαξε την προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης από την περασμένη εβδομάδα και τη σταδιακή κλιμάκωση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Καταθέτοντας μέσω βιντεοσύνδεσης στην επιτροπή επιστήμης της βρετανικής Βουλής, καθώς και ο ίδιος μόλις ανάρρωσε μετά από την προσβολή του από τον ιό, ο καθηγητής σημείωσε ότι με βάση τα νέα μέτρα και με τις εκτιμήσεις για διπλασιασμό των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας το επόμενο διάστημα, το NHS θα μπορέσει να διαχειριστεί τον αριθμό των ασθενών.

«Κάποιες ΜΕΘ θα φτάσουν κοντά στην πληρότητα, αλλά δε θα φτάσουμε σε πληρότητα σε επίπεδο επικράτειας», προέβλεψε ο κ. Φέργκιουσον.

Τόνισε επίσης ότι η παρούσα εκτίμηση είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών στη χώρα δε θα προσβληθούν. «Στόχος είναι η καταστολή της εξάπλωσης μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», συμπλήρωσε.
 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...